HOMENATGES

SOPAR HOMENATGE ALS BREDENCS DISTINGTS,

Sr. Jaume Cabra i Massaguer,

Sra. Mª Dolors Campeny i Auladell,

Sra. Mª Assumpció Codina i Gubianes,

 

27 DE SETEMBRE DE 1996

El motiu de l’homenatge a aquestes tres persones va ésser, entre d’altres, el fet de que des de l’any 1984 han dedicat el seu esforç, dedicació i coneixements professionals, a consolidar tots junts, unes activitats com VESPRADES MUSICALS, EL NADALENC MUSICAL JOVE I L’ESTAGE MUSICAL.

El programa d’actes, amb un ampli contingut, començà el divendres dia 27 a la tarda, amb la inauguració de la font restaurada de la Plaça Trunes. A continuació al local de la Casa de Cultura de la Caixa es van inaugurar dues mostres, una d’Artesania Forjada amb acer inoxidable del Sr. Xavier Vila Portet de Sant Hilari Sacalm i l’altre de talla de fusta de Cedre del Sr. Josep Ors Camañas de Castellar del Vallès. Va romandre oberta el dissabte dia 28 i el diumenge 29 amb una considerable assistència de públic. 

El sopar es va celebrar al restaurant Ca l’Avi. Les més de dues-centes persones assistents - representants del Consistori Municipal, familiars, amics  i companys del món de la Musica – vàrem ser testimonis d’un senzill, però alhora, emotiu i merescut homenatge.

 


HOMENATGE A JOSEP SAFONT I JOAQUIM MAYUGO:
11 DE SETEMBRE DE 1993 (ANY CULTURAL)

L’associació de Veïns Vilatans de Breda va oferir un sopar homenatge i reconeixement als Srs. Josep Safont Sala i Joaquim Mayugo Soler, per la seva dedicació i esforç, envers una entitat com és el Grup Dansaire de Breda. Aquest homenatge es va fer extensiu a totes les persones que havien participat, en diferents èpoques, al “Ball de Gitanes”. A més de la Junta Directiva de l’Associació, els familiars i amics dels Srs. Safont i Mayugo, van assistir-hi; el Sr. Josep Camps i Roca, Director General d’Acció Cívica de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Susanna  Solà, Delegada de Benestar Social  a Blanes, el Sr. Jordi Iglesias -alcalde- i el Sr. Joan Roca -regidor de Cultura- en representació de l’Ajuntament de Breda. Aquest acte va tenir lloc al Restaurant can Pijaume de Riells i Viabrea.

 

HOMENATGE A  Mn. PERE RIBOT (Rector de Riells, poeta i
escriptor)

3 D’OCTUBRE DE 1993 (ANY CULTURAL)

La declaració d’Any Cultural, 1993, va servir per organitzar un homenatge a la persona de Mossèn Pere Ribot, Rector de Riells, poeta i escriptor. Val a dir que va ser possible, gràcies a la col.laboració d’un nombrós grup de persones i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Breda. Aquest acte el vàrem fer coincidir amb la commemoració del 925è aniversari de la consagració de l’església de Breda i a l’hora amb la inauguració de la “FONT D’EN MINGO” i el canvi de nom de la Carretera de Riells per, AVINGUDA DE MOSSÈN PERE RIBOT.

La celebració es configurà en quatre parts ben diferenciades: A) Inauguració de la Font d’en Mingo i descoberta de la nova placa de l’Avinguda Mn. Pere Ribot,  amb l’assistència del Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Sr. Xavier Soy  i l’actuació de la coral AMETISTA d’Arbúcies i Sant Hilari. B) Missa solemne presidida pel Sr. Bisbe de Girona, Monsenyor Jaume Camprodon i celebrada conjuntament amb Mn. Pere Ribot, Mn. Joan Garnatxe, Mn. Joan Auladell i altres sacerdots. C) Acte institucional a l’Ajuntament de Breda amb la presencia del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Jordi Pujol, els membres del Consistori i altres personalitats, familiars i amics. D) Sopar homenatge a Mn. Pere Ribot, al Restaurant “Ca l’Avi”,  amb l’assistència de més de dues-centes cinquanta persones i amb una molt considerable representació Política, Eclesiàstica i Cultural. Cal destacar les següents persones; Sr. Joan Mª Pujals, Conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Sr. Joan Saqués, Delegat dels SS.TT de Cultura de la Generalitat a Girona, Sr. Rossell, President de la Diputació de Girona i Alcalde de Sant Hilari Sacalm,  Sr. Jordi Iglesias  -Alcalde- i Sr. Joan Roca - Regidor de Cultura - de l’Ajuntament de Breda, Mn. Joan Garnatxe i Mn. Joan Auladell, entre d’altres. També varen assistir-hi el Sr. Max Cahner, professor de literatura Catalana i l’escriptora, Mª Mercè Roca.  
NOTA: El dia 21 de maig de 1994, teníem previst l’Homenatge al Sr. Salvador Riera i Fàbregas. No es va poder portar a terme ja que malauradament, va morir pocs dies abans. (E.P.D.)

Col·laboradors